Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща і Україна парафували Угоду про малий прикордонний рух

Сьогодні, перебуваючи з робочим візитом у м.Варшава, міністр закордонних справ України Володимир Огризко та міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський парафували Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху. Про це повідомили у прес-службі МЗС України.
У зв’язку із парафуванням Угоди міністр Огризко підкреслив, що зазначена Угода є лише першим кроком на шляху до формування безвізового простору між Україною та ЄС. Однією із важливих передумов для цього стане проведення в Україні Євро-2012.
В.Огризко і Р.Сікорський висловили сподівання щодо швидкої імплементації Угоди про правила місцевого прикордонного руху, а також звернули увагу на питання зі спрощеної процедури видачі віз особам, які проживають в прикордонній смузі.
Глава зовнішньополітичного відомства України наголосив на необхідності активізувати двосторонні переговори щодо відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів на українсько-польському кордоні.
Міністр закордонних справ Республіки Польща Р.Сікорський запевнив у підтримці України в її прагненні прилучитися до європейської та євроатлантичної родини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ