Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер актор Роббі Колтрейн, який зіграв Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера

Актор Роббі Колтрейн помер у віці 72 років у лікарні неподалік шотландського міста Фолкерк. Про це повідомив його агент.
Роббі Колтрейн

Актора Роббі Колтрейн зіграв лісника і викладача Гоґвортса Рубеуса Геґріда у фільмах про Гаррі Поттера.

"Роббі, мабуть, найкраще запам’ятають протягом наступних десятиліть як Геґріда. Роль, яка принесла радість дітям і дорослим, щотижня викликала потік листів від шанувальників протягом понад 20 років", – зазначила агентка актора Белінда Райт.

Висловила свої співчуття й авторка серії романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг.  Письменниця написала, що не знатиме більш нікого хоча б трішки схожого на Роббі.

"Він був неймовірним талантом, абсолютно унікальним, і мені надзвичайно пощастило знати його, працювати з ним і сміятися на всю. Я висловлюю свою любов і глибокі співчуття його родині, перш за все його дітям", - написала Роулінг.

Про життя Роббі Колтрейна

Роббі Колтрейн - британський актор шотландського походження. Одна з його найбільш відомих ролей - детектив у серіалі "Крекер", який показували з 1993 до 1996 року. Також він знімався у стрічках - "12 друзів Оушена", "З пекла", "Ван Хелсінг" та "Великі сподівання".

Народився Ентоні Роберт Макміллан у передмісті Глазго Рутерглен. Він здобув освіту у школі-інтернаті, де застосовували тілесні покарання, які він назвав "узаконеним насильством", а потім пішов у школу мистецтв.

Проте він не став художником, а  переключився на живі виступи у театральних компаніях і займався стендапом, взявши псевдонім Колтрейн на честь знаменитого джазового музиканта Джона Колтрейна.

Характерна зовнішність актора допомагала йому виділятися з натовпу. У 1993-му році Колтрейн зіграв першу некомічну роль кримінального психолога у серіалі "Зломщик". За цю роль Колтрейн отримав премію "Найкращий телеактор" у 1994, 1995 та 1996 роках.

Потім знявся у двох фільмах про Джеймса Бонда – "Золоте око" та "Світу недостатньо".

У 2001-му в світ вийшов перший фільм про Гаррі Поттера, де Колтрейн зіграв Геґріда, чим завоював нову аудиторію молодих шанувальників, що допомогло йому відновити кар’єру, зокрема на британському телебаченні.

У 1999 році Колтрейн одружився зі скульпторкою Роною Геммелл, але в 2003-му році вони розлучилися. У шлюбі народилося двоє дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ