Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 40 тисяч родин на Львівщині скористалися Програмою енергозбереження

Сьогодні, 11 листопада, міжнародна спільнота відзначає День енергозбереження. Свято було засноване у квітні 2008 року за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE. Про це Гал-інфо розповіли у прес-службі ЛМР.

Основна мета цього дня - привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії.

У міжнародний День енергозбереження в усіх країнах, де відзначається це свято, відбувають заходи, спрямовані інформування людей про способи енергозбереження та існуючі поновлювані джерела енергії.

Як інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА  в області з 2007 року реалізується Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка передбачає відшкодування  5%-15% відсоткової ставки за кредитами, отриманими фізичними особами на впровадження енергоощадних заходів та 10% тіла кредиту на встановлення приватних дахових сонячних електростанцій.

Від початку дії Програми понад 41,8 тис. родин скористалися її механізмами, з обласного бюджету відшкодовано 85,2 млн грн, інвестиції в житловий фонд – 695 млн грн.

Як зазначають в департаменті, завдяки енергоефективним заходам родини можуть забезпечити тепло і затишок у своїх оселях, а також заощаджувати чималі кошти на комунальних платежах.

Також з метою підвищення енергоефективності бюджетних установ в області реалізується Програма енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини.

Упродовж 2016-2019 років в межах Програми здійснено комплексні заходи з термомодернізації у 12 установах, очікувана економія енергоресурсів – понад 3,2 млн грн в рік.

Управління енергозбереження департаменту ПЕК та енергозбереження облдержадміністрації закликає ощадно використовувати енергоресурси в своїх домівках.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Яворівщина лідирує на Львівщині із реалізації Програми енергозбереження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ