Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад тисячу осіб безкоштовно протестувались на ВІЛ у ʺСheckpoint Lvivʺ

З часу відкриття Сheckpoint Lviv, а саме з листопада 2018 року і до сьогодні, у Пункті тестувань безкоштовно проконсультувались та протестувались на ВІЛ 1209 осіб. Про це інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Пункт тестувань на ВІЛ (Сheckpoint Lviv) – кабінет ʺДовіраʺ КНП ЛОР ʺЛьвівський обласний центр громадського здоров’яʺ (ЛОЦГЗ) розташований за адресою м. Львів, вул. Антоновича, 20. Функціонування даного пункту тестувань сприяє розширенню охоплення тестуванням на ВІЛ населення м. Львова та Львівської області, надає можливість більшій кількості осіб дізнатися про свій ВІЛ-статус, отримати якісне консультування з питань профілактики ВІЛ-інфекції.

Тестування на ВІЛ проводять з використанням швидких тестів (результат за 15 хвилин), безкоштовно, конфіденційно, силами кваліфікованих консультантів за процедурами, затвердженими МОЗ України.

Графік роботи Пункту тестувань – кабінету ʺДовіраʺ ЛОЦГЗ дозволяє отримати послуги з консультування та тестування на ВІЛ кожного робочого дня з 09:30 до 20:00 та у суботу з 11:00 до 17:00.

Окрім тестування на ВІЛ, клієнти також можуть пройти тестування на гепатити С, В та сифіліс за допомогою швидких тестів (результат за 15 хвилин).

Як інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА в умовах розбудови системи громадського здоров’я пріоритетними кроками у боротьбі з епідемією ВІЛ-інфекції в області залишаються: забезпечення рівного доступу до консультування і тестування на ВІЛ усього населення та представників груп ризику щодо інфікування ВІЛ, вчасне охоплення ВІЛ-інфікованих осіб послугами догляду та підтримки, лікування, попередження нових випадків інфікування ВІЛ.

Таким чином, раннє виявлення ВІЛ-інфекції за допомогою швидких тестів збереже здоров'я та життя людей, які живуть з ВІЛ, а також знизить кількість нових випадків інфікування у Львівській області та Україні в цілому. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ