Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові сімейних лікарів навчають швидкому тестуванню на ВІЛ

У Львові триває воркшоп для лікарів «Добровільне консультування і тестування швидкими тестами на ВІЛ». У піврічному навчанні вже взяли участь 480 медичних працівників та первинної ланки Львова.

Ключове завдання таких навчань – збільшити кількість тестувань на базі медичних установ, аби усі львів’яни, які звертаються за медичною допомогою, мали змогу швидко, безплатно та анонімно пройти тестування на ВІЛ у зручному та звичному медичному закладі. Про це повідомили в Львівській міській раді.

«Лікарі працюють під час війни і дуже багато беруть на себе, тримають фронт громадського здоров’я. Тема ВІЛ є дуже важливою, бо насправді кожен може бути в зоні ризику», - каже Назарій Колачинський, заступник начальника управління охорони здоров’я ЛМР.

«Хочу подякувати усім, хто долучився, подякувати організації, яка сприяє, що такі заходи відбуваються. Знаю, що вже є лікарі, які відвідали такі заходи і стали більш дотичні до теми протидії ВІЛ-інфекції»,- зазначив Ігор Семененко, національний експерт ВООЗ з питань ВІЛ та гепатитів.

Нагадаємо, навчальну програму проводять у межах проєкту «HealthLink: Посилення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні», за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), у співпраці з громадською спілкою «Твій сімейний лікар» та за підтримки БО «100% Життя». Партнери заходу – Львівська міська рада та Друге медичне об’єднання Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ