Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поріг тесту ЗНО з іноземних мов склав 14 тестових балів

Поріг тесту ЗНО з іноземних мов склав 14 тестових балів, - Освіта.ua

14 червня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила поріг "склав/не склав" для зовнішнього незалежного оцінювання з чотирьох іноземних мов: англійської, німецької, французької та іспанської, який у 2017 році буде однаковим для усіх мовних тестів, і дорівнюватиме 14 тестовим балам. Відповідне рішення комісії було прийняте під час засідання, що відбулося у Міністерстві освіти і науки.

Усі учасники тестування з англійської, німецької, французької або іспанської мов, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до вищих навчальних закладів.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з англійської мови складає 11 923 осіб, що дорівнює 15% від загальної кількості учасників тестування.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з німецької мови - 525 осіб, що дорівнює 23% від загальної кількості учасників тестування.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з французької мови - 156 осіб, що дорівнює 21% від загальної кількості учасників тестування.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з іспанської мови - 26 осіб, що дорівнює 22% від загальної кількості учасників тестування.

До 15 червня мають бути оголошені результати отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту.

Як відомо, результати ЗНО з іноземних мов також можуть бути враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з предметів. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість набрати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з іноземної мови, дорівнював 56 тестовим балам.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ