Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Порошенко і посол Ватикану обговорили підготовку візиту Папи Римського в Україну

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла Ватикану архієпископа Клаудіо Ґуджеротті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

У ході розмови з новопризначеним Послом Ватикану в Україні архієпископом Клаудіо Ґуджеротті Глава держави висловив щиру вдячність за активне сприяння Святого Престолу в консолідації зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на відновлення миру та стабільності в Україні. Він також подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалася протягом 2014–2015 років по лінії «Карітас» для внутрішньо переміщених осіб та постраждалих переселенців.

Президент акцентував увагу Посла Ватикану на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій у напрямку захисту прав людини в Криму.

В свою чергу архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов’язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ