Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко нагадав Мей про Будапештський меморандум

Порошенко нагадав Мей про Будапештський меморандум, - Укрінформ.

Сполучене королівство Великої Британії та Північної Ірландії, як один з гарантів суверенітету та територіальної цілісності України відповідно до Будапештського меморандуму, може відігравати  важливу роль у цьому питанні.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко перед початком переговорів у Лондоні з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

"Хочу Вам подякувати за дуже сильну і надійну позицію щодо підтримки нашого суверенітету та територіальної цілісності, у справі незаконної анексії Криму та російської агресії на Сході України. Я гадаю, що чітка позиція Сполученого королівства, як підписанта Будапештського меморандуму, надає нам гарантії територіальної цілісності та  суверенітету", - сказав він.

Окремо Порошенко вказав на те, що сьогодні відбувається перший офіційний візит Президента України до Сполученого королівство протягом останніх 20 років. Також символічним є те, що візит проходить, коли обидві країни відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин.

За його словами, кращого випадку годі й шукати, щоб Україна та Сполучене Королівство  обговорили шляхи для збільшення співпраці та розширення партнерства і дружби.

Глава держави зазначив, що у ході зустрічі, зокрема, буде обговорено хід  реформ в Україні та цінну підтримку, що надається для їх втілення з боку Сполученого королівства. Окрема увага буде приділена також збільшенню "наших оборонних спроможностей".

Порошенко запросив ппрем’єр-міністра Великої Британії відвідати Україну найближчим часом.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ