Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко виступив за єдину помісну церкву в Україні

Президент України Петро Порошенко виступив за створення єдиної, адміністративно незалежної від інших держав церкви в Україні. Про це він заявив під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, повідомила прес-служба глави держави.

"Очевидно, що в сьогоднішній ситуації багатьом віруючим важко погодитись із існуючим роз'єднанням українського православ'я. Звичайно, що я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але й ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави", - заявив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що відповідно до недавніх соціологічних опитувань, більшість православних українців хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву, незалежну від інших держав.

Як відомо, в Україні зараз діє кілька православних церков: УПЦ Московського патріархату, УПЦ Київського патріархату і Українська автокефальна православна церква.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ