Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Порошенко закликав до санкцій через конфіскацію українських компаній

Президент Петро Порошенко закликав ввести санкції проти тих осіб, які незаконно присвоять українські активи "на окупованій території", - BBC Україна.

За його словами, відбулося "брутальне і жахливе порушення міжнародного права - були де-факто Росією конфісковані українські державні та приватні активи, які розташовані на окупованій території".

"Щоб до тих, хто сьогодні вступить в так звану власність конфіскованих активів, спільно були застосовані санкції за порушення міжнародного і українського законодавства",- заявив президент під час зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Борисом Джонсоном та керівником МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським.

Петро Порошенко додав, що ця конфіскація відбувається на фоні фактичного введення цих територій в "рубльову зону", постачання газу та електроенергії із Росії, введення бюджетних прямих трансфертів.

"Це є абсолютно чітким підтвердженням факту окупації цієї території російськими військами разом з повним контролем державного кордону на неконтрольованій ділянці", - підкреслив Петро Порошенко.

Нещодавно у самопроголошених "ДНР/ЛНР" заявили, що підприємства під українською юрисдикцією на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під їхнє "зовнішнє управління".

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ