Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенку 50. Президента привітають з ювілеєм "по-етнічному"

26 вересня свій ювілей відзначає президент Петро Порошенко. Йому виповнюється 50 років. В оточенні президента розповідають, що святкує він скромно у родинному колі.

В одному з інтерв'ю центральному телеканалу кума президента, співачка Оксана Білозір розповіла, що своє 50-річчя президент святкуватиме з сім'єю: "Він не буде запрошувати гостей...Там немає культу свят, якогось кітчу, немає культу викидання грошей".

Торік в Інтернеті з'явилося відео, на якому дружина президента Марина Порошенко привітала чоловіка незвичним подарунком - секретною коробкою з дитячими малюнками.

Gazeta.ua вирішила поцікавитись у політиків та посадовців, як вони вітатимуть гаранта з ювілеєм цьогоріч.

Про те, що обов'язково привітає президента, розповів у коментарі міністр інформаційної політики Юрій Стець:

"Це буде маленький посуд, лемківська скатертина і серветки (лемківська вишивка має вигляд ромбів або зірочок на льняному полотні, посуд глиняний - ред.). Лемки - це етнічна група, до якої я належу. Відповідно, для мене це дуже родинна історія".

Міністр зізнається, що дарунки президенту робить недорогі, однак завжди підходить до цього питання "етнічно". "Це стосується і Марини Анатоліївни та їх дітей", - додає Стець.

Привітає Порошенка з ювілеєм і нардеп з "БПП" Олександр Третьяков. "Я завжди це робив всі роки. У подарунках переваги немає. Я би з радістю додзвонився", - каже парламентар.

"Я йому не дзвонив. Не знаю номера", - говорить у телефонному коментарі батько президента Олексій Порошенко.

Колега Третьякова по фракції, нардеп Олексій Гончаренко розповідає, що фракція не даруватиме колективного подарунку гаранту.

"У нас немає такого, щоб фракцією ми купляли президенту подарунок і вручали його разом. Взагалі президент не любить святкувати крізь призму великих поздоровлень. Він відзначає день народження у домашньому колі". Також нардеп вказав на зайнятість гаранта.

"Президент летить до США. Він буде виступати на Генасамблеї ООН ледь не 26 вересня", - зазначив Гончаренко.

Подумки побажає Порошенку "здоров'я та миру" представник України в політичній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

"В нас ніколи не було таких стосунків, щоб ми презенти один одному возили. Ми можемо один одному зателефонувати. Я йому не дотелефонуюся (сьогодні - ред.)", - сказав Безсмертний.

"Навіть, коли була співпраця та офіційно вітали його, як члена фракції, то це були квіти, листівка і більше нічого", - згадує екс-нардеп Борис Беспалий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ