Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Портрет професії. Стоматолог

До Міжнародного дня стоматолога, який відзначається 9 лютого у день Аполлонії Олександрійської, спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна проаналізували базу резюме, аби дізнатися, який він – стоматолог.

Професія стоматолога веде свою історію з давніх-давен. Це підтверджують дані археологічних розкопок. Так, у Пакистані під час розкопок були знайдені свідчення лікування зубів ще близько 7000-5500 років до н.е.

До речі, у нашу країну професійне свято для цих фахівців прийшло не так давно. Українські стоматологи почали його відзначати з 1993 року.

Якщо говорити про те, яким є портрет пошукача-стоматолога, то за цією спеціальністю кількість чоловіків та жінок, які залишили свої резюме, майже однакова.

Серед стоматологів на сайті hh.ua найбільш представлена така вікова категорія, як люди від 26 до 35 років. Фахівців віком до 22 років – 14%, 22-25 років – 27%. Аудиторія старшого віку складає меншу частину: 15% – 36-45 років, 6% – 46-55 років, 1% – понад 55 років.

Якщо говорити про освіту стоматологів, то три чверті спеціалістів, які розмістили чи оновили свої резюме протягом останнього року, мають вищу освіту. 16% отримали середню спеціальну освіту, 9% – середню освіту, але можуть шукати роботу у цій сфері, паралельно навчаючись за спеціальністю.

Майже чверть пошукачів-стоматологів ще не мають досвіду роботи і тільки намагаються розпочати свою кар’єру. 16% вже мають до 3 років досвіду роботи. І такий же відсоток має досвід роботи від 3 до 6 років. 44% пошукачів-стоматологів мають досвід роботи понад 6 років.

Дані були отримані у результаті аналізу бази резюме стоматологів Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна за період січень-грудень 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ