Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Послуги електрика, які потрібні кожному

Важко знайти найбільш популярного майстра аніж електрик. Він є справжнім рятівником для електричних мереж житлових та комерційних підприємств. Враховуючи глобальне використання електричної енергії сьогодні, цей спеціаліст точно не залишиться без роботи.

Електрика – це передусім висока напруга. І робота з нею потребує обережності, а також певних знань та навичок. Тому не рекомендуємо намагатися самостійно лагодити мережу. Обов’язково звертайтесь до професійних майстрів.

Які послуги електрика користуються попитом? Що вирізняє якісну роботу від неякісної? Про все це та інше розповімо далі.

Найпопулярніші послуги електрика

Електрик може працювати на різноманітних підприємствах, у фірмах та організаціях. Майстер також може надавати послуги у приватному порядку самостійно або у складі ремонтної команди.

Найбільшим попитом користуються дрібні побутові роботи. Вони виконуються швидко, потребують базових знань і потребують мінімальної кількості обладнання.

У кожній квартирі чи приватному будинку час від часу виникає необхідність у наступних послугах:

  • Встановлення чи заміна розеток, вимикачів. Електрик може підібрати той варіант, який найбільше підходить для вашої ситуації. 
  • Монтаж різних видів джерел освітлення (люстри, бра, точкові світильники).
  • Підключення електричних побутових приладів (пральна машинка, водонагрівач, посудомийна машина).
  • Підключення домофонів, сигналізацій, дверних дзвінків.

Окремим пунктом йдуть більш серйозні електромонтажні роботи. Вони потребують більше часу для виконання, залучення спеціального обладнання, певних ґрунтовних знань та навичок. Часто так задачі виконуються під час капітального ремонту у приміщенні або через повне переобладнання, якщо мова йде про підприємство.

До таких електромонтажних послуг відносяться:

  • Прокладення електропроводки, діагностика та ремонт вже існуючої мережі.
  • Встановлення автоматів та УЗО для захисту мережі від можливих перепадів напруги чи закорочення .
  • Заміна, перенос лічильника.
  • Заміна, монтаж щитків.
  • Виконання захисного заземлення у приміщеннях.

Особливості якісних та неякісних послуг електрика

Професійний електрик не тільки виконує певну технічну задачу. Аби зробити все чітко і правильно, важливий комплексній підхід.

Для початку варто проробити план майбутніх завдань. В ньому враховуються особливості існуючої електричної системи, можливі труднощі під час роботи. Розраховується орієнтовна кількість матеріалів. Електрик підбирає інструмент, який може знадобитися під час виконання роботи.

Головне правило роботи кваліфікованого електрика – це цілковита безпека. Майстер повинен використовувати засоби захисту та бути максимально обережним. І важливо, аби спеціаліст знав, яким чином надати першу медичну допомогу, якщо станеться ураження струмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ