Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Появу на площі Ринок «простреленого» Садового міліція трактує як хуліганство

За фактом появи у Львові на фасаді будинку на площі Ринок (колишній універмаг) банері із зображенням людини з простреленою головою, яка схожа на мера Львова Андрія Садового, відкрито кримінальне провадження. Цей випадок поки що трактується як хуліганство. Про це сьогодні, 23 вересня, під час брифінгу повідомив начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

Як повідомив Зюбаненко, провадження відкрито через повідомлення у ЗМІ. Ні Андрій Садовий, ні будь-яка інша особа чи свідок цього випадку із заявою до правоохоронних органів не зверталися.

«Кілька годин тому відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 ККУ (хуліганство). Проводяться слідчі дії», – сказав він.

Зюбаненко зазначив, що в неділю, 22 вересня, близько сьомої вечора до міліції надійшло повідомлення про те, що громадяни затримали підлітків, які кинули димову шашку у будинок на вулиці Шевській, що розміщується, фактично, одразу ж за універмагом. Трьох хлопців затримали перехожі і викликали міліцію. Коли правоохоронці прибули на місце події, там уже зібралися 100-150 людей, які обурювалися фактом затримання. Разом з батьками підлітків, 1997-98 років народження, запросили до Галицького райвідділку, де відібрали пояснення. Вони заперечили свою причетність до інциденту, зазначивши, що були просто свідками події. Водночас ті, хто їх затримав, вказували, що принаймні один з них точно кидав димову шашку.

«Слідство з’ясує, чи пов’язані ці дві події між собою», – сказав начальник міліції.

Зюбаненко також нагадав, що кілька днів тому у Львові з’явилися листівки, які зображували народного депутата з простреленою голово.

Йдеться, нагадаємо, про представника ВО «Свобода» Юрія Михальчишина. Чи пов’язані обидва  випадки між собою – наразі невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ