Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Позачергова сесія, на якій мали розглянути звернення щодо діяльності РПЦ (УПЦ мп), не відбулася

Не відбулася сьогодні позачергова сесія обласної ради, яку було скликано на вимогу депутатів облради. У сесійній залі зареєструвалося 24 депутати. Про це йдеться на сайті Рівненської облради.

На сесію не з’явилися представники фракцій Політичної партії «Слуга Народу», «Сила і Честь», Всеукраїнського об‘єднання «Батьківщина» та «За майбутнє».

Нагадаємо, на розгляд депутатів було винесене одне питання - «Про звернення Рівненської обласної ради щодо діяльності Української православної церкви (Московський патріархат)». Попередньо цей проєкт рішення допрацювали фахівці.

- Я вкотре акцентую, що питання заборони мп в Україні – це не про Бога, віру, свободу релігії чи духовність. Це – питання національної безпеки України. Проєкт рішення, який ми винесли на сесію, опрацювали експерти, релігієзнавці, юристи, і він точно є дієвим. Якщо ж у когось були певні доповнення, то  кожну фракцію я просив надати письмово свої пропозиції до 1 червня. Їх надала лише одна фракція…

Наразі проєкт рішення так і залишається проєктом. Поки що. Бо, як казав великий Черчилль: «Успіх не остаточний, невдачі не фатальні, значення має лише мужність продовжувати», - зазначив Сергій Кондрачук.

Підтримав цю позицію і перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

- Шкода, що станом на сьогодні, коли триває сотий день війни в Україні, законопроєкти , які свого часу подавали до Парламенту різні народні депутати, так і не були проголосовані. Зараз важлива не лише відповідальність перед виборцями, а й перед Богом і тими, хто захищає нас від навали агресора, - зазначив Сергій Свисталюк.

Натомість заступник голови облради Олексій Бучинський зауважив, що в цьому питанні давно потрібно поставити крапку.

- Наша боротьба продовжиться, і ми обов’язково переможемо, - зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ