Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представника «Нашого права» виключили з Громадської ради, що при ЛОДА

Сьогодні, 9 липня, в Львівській обласній держадміністрації відбулось засідання Громадської ради, її голови Зеновія Бермеса на ній не було. Головував заступник Бермеса ради Василь Срібний.

Отож, кворум серед учасників ледь зібрали: з 225 членів ради на засідання прийшло лише 106, ще 11 написали заяви про відсутність через поважні причини. Далі почали затверджувати порядок денний.Саме він і викликав суперечки, що тривали більш як годину.

Передбачалося, що у порядку денному розглядатимуть такі питання: 1) Затвердження Положення про громадську раду при облдержадміністрації; 2) Обрання заступника голови громадської ради;3) Розгляд заяв інститутів громадянського суспільства, які подавали документи на вступ до громадської ради, та на виключення; 4) Різне.

Втім, деякі члени громадської ради почали обурюватися через те, що вони начебто не отримували цього Положення, а голосувати невідомо за що не можуть.

Водночас заступник начальника управління – начальник відділу комунікацій з громадськістю ЛОДА Марія Вагіла зауважила, що вся інформація про сьогоднішнє засідання розсилалась всім членам ради, її також можна було прочитати на сайті ОДА.

Порядок денний затвердили після того,як на вимогу присутніх залу покинули двоє членів ради, які і створили весь балаган. Засідання вони покидали під аплодисменти. Відтак після годинної дискусії порядок денний таки затвердили, далі рада продовжила свою роботу.

Як згодом повідомила прес-служба Львівської ОДА, основним питанням порядку денного було затвердження нової редакції Положення про громадську раду. На засіданні погоджено окремі пункти цього Положення, щодо яких не було досягнуто згоди під час опрацювання в профільних комісіях. Після узгодження суперечливих статей документ було затверджено.

Наступним було розглянуто питання щодо обрання заступника голови громадської ради. Однак, за відсутності голови ради Зеновія Бермеса, розгляд даного питання перенесено на чергове засідання.

Також під час засідання, відповідно до поданої заяви було виключено зі складу громадської ради представника ГО ІПЦ «Наше право» та попереджено про виключення 23 членів ради, які не працюють в комісіях і не відвідують засідання. Також зазначимо, що через відсутність процедури дообрання членів Ради, заяви на вступ не розглядались.

Голова комісії з міжнародного співробітництва, зв’язків з українцями за межами України та туризму Олег Фецяк поінформував присутніх про зміну назви комісії та зачитав звернення громадської ради до керівництва Литовської Республіки, у зв’язку з її головуванням в Європейському Союзі.

Також голова регіонального суспільно-культурного товариства «Надсяння» Володимир Середа, розповів про результати Всеукраїнського конкурсу на кращу концептуальну ідею пам’ятника композитору о.М.Вербицькому і поінформував про збір добровільних пожертв на спорудження такого пам’ятника у Львові.

На завершення, члени громадської ради виступили з ініціативою провести громадські акції в знак солідарності з мешканцями с.Врадіївки.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ