Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент обговорив з представниками Атлантичної Ради США ініціативи щодо підтримки України

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Членом Дорадчої Ради Конгресу українців Канади, меценатом Джеймсом Темертеєм та делегацією Атлантичної Ради США на чолі з колишнім Послом США в Україні, Директором Центру європейських досліджень Джоном Гербстом. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Президента України.

Глава держави наголосив на високому рівні координації дій всього міжнародного співтовариства на підтримку України, зокрема США, Канади, Австралії, Японії, Європейського Союзу.

У свою чергу Джон Гербст представив Президенту звіт групи експертів Атлантичної Ради США щодо дій російських військ у війні проти України на території Донбасу протягом 2014–2015 рр. та перспектив подальшого розвитку подій.

Джон Гербст повідомив, що експерти Атлантичної Ради працюють також над низкою проектів для підтримки України, зокрема над ініціативою щодо вирішення надзвичайно важких гуманітарних проблем Донбасу, а також проектами освітнього і економічного напрямів.

Глава держави обговорив зі співрозмовниками плани вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру у вересні наступного року, коли виповниться 75-років з часу трагедії.

Джеймс Темертей наголосив, що гордий бути на цій зустрічі як представник української діаспори, але особливо – як канадський громадянин, адже Канада є одним з найбільших друзів України у світі.

Президент подякував Джеймсу Темертею за активну діяльність з підтримки України протягом усіх 24 років її незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ