Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент підписав Закон, який підвищує соціальний захист військовослужбовців

Сьогодні, 10 жовтня, Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців». Про це повідомляють в Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Реалізація Закону дозволить посилити соціальний захист членів сімей осіб, що загинули після звільнення зі служби внаслідок травм, контузій, каліцтва чи захворювань, отриманих у зв’язку із захистом Вітчизни та дозволить надати їм обсяг прав на отримання одноразової грошової допомоги, яким володіють члени сімей осіб, що померли в статусі військовослужбовця.

Законом передбачається надання права на отримання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, що загинули, або померли внаслідок захворювання, поранення, контузії, каліцтва в період проходження ними військової служби, або загинули чи померли вже після звільнення зі служби.

Також розширено перелік підстав для отримання одноразової грошової допомоги військовослужбовцями та надано право на отримання одноразової грошової допомоги членам сімей іноземців та осіб без громадянства, що загинули, або померли після звільнення зі служби внаслідок захворювання, поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час проходження військової служби в Збройних Силах України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ