Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президентська резиденція «Синьогора» відмовилась від газу

З метою економії державних коштів, які витрачалися на оплату природного газу, та у зв’язку з підвищенням цін на енергоносії адміністрація ДО «Резиденція «Синьогора» прийняла рішення перейти на альтернативні види палива, повідомила прес-служба Державного управління справами.

«Було розроблено проектну документацію та розпочато роботи з реконструкції котельні, встановлено твердопаливний котел вітчизняного виробника, – зазначив генеральний директор Державної організації «Резиденція «Синьогора» Василь Поштарюк. – Економія складатиме близько 300 тисяч гривень за рік, що окупить вартість установлення твердопаливного котла за один опалювальний сезон».

Твердопаливний котел КВ-0,8-БТ придбано за рахунок спеціального фонду від доходів, одержаних організацією за надання платних послуг. Він використовується для системи опалення готелю, побутових, складських приміщень і забезпечення технологічних потреб гарячою водою з температурою до 95 °С та тиском у системі до 0,2 МПа.

Для опалення використовуватимуть відходи від рубок догляду за тисячами гектарів прилеглого лісу. Згідно з розрахунками експертів перехід на твердопаливний котел забезпечить економію бюджетних коштів утричі. Для отримання 1 Гкал тепла потрібно 125 м3 природного газу, а дров – приблизно 500 кг за умови вологості не менше 30 % та ККД котла не менше 78 %.

У 2014 році на опалення готельного комплексу було використано 75 тис. м3 природного газу. Для опалення твердопаливним котлом за місяць використовуватимуть до 200 м3 твердого палива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ