Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Продавці з площі Липневої не хочуть переїжджати на міські ринки

Владі не вдалося домовитися з продавцями сільгосппродукції з площі Липневої, які перекрили в’їзд на Грибовицьке сміттєзвалище на знак протесту проти того, що їм не дають торгувати на площі. Про це Гал-інфо розповів голова Франківської районної адміністрації Львова Руслан Кандибор.

За його словами, перекривати в’їзд на сміттєзвалище почали близько 6 ранку сьогодні, 18 квітня. На акцію протесту зібралися 28 осіб.

«Ми розпочали переговори. Я пообіцяв, що всі ці люди, всі 28 осіб, а також інші продавці, отримають місця на ринку «Привокзальний», ми можемо знайти там близько 60 місць. Люди начебто погоджувалися зі мною, однак згодом приїхав Зеновій Саляк, який називає себе головою ГО «Львівський народний ринок», і почав переконувати людей не вірити мені як представникові влади, заявив, що їм потрібні лише місця на площі Липневій», – розповів голова адміністрації.

Наступною спробою домовитися з протестувальниками стала нарада у Львівській ОДА під головуванням депутат обласної ради Петра Пешка. На ній були керівники львівських ринків, селяни з Малехова, правоохоронці. Втім, каже Руслан Кандибор, торгівці продовжували наполягати на своєму: ми хочемо торгувати лише на Липневій, і нам не потрібні місця на інших ринка.

«Влада на боці людей, які хочуть продавати продукцію власного виробництва, але торгівля повинна йти з рядів, не з-під ніг, я це є нині на площі Липневій. Я розумію, що на ринках більша конкуренція, проте все має бути цивілізовано», – додав він.

Станом 18.00 дорога до Грибовицького сміттєзвалища залишалася заблокованою, протестувальники мають намір там заночувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ