Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища досі не пройшов державну експертизу

«Нині проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалище проходить державну експертизу. Я більше ніж впевнений, що цього або наступного тижня ми її отримаємо»,– про це сьогодні, 18 листопада, на засіданні повідомив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Далі, за його словами, перейдуть до розробки робочого проекту, після цього оголосять тендер на визначення підрядної організації, яка буде займатись комплексною рекультивацією сміттєзвалища.

«Звичайно, це не означає, що в один момент проблема вирішиться. Тому що, як зазначено в самому проекті і що відповідає міжнародній практиці, йдеться про поетапне закриття і поетапну рекультивацію. Це означає, що ще як мінімум років 5-6 сміттєзвалище буде експлуатуватися, тому що такими є технічні вимоги до цього процесу»,– Сергій Кіраль.

Водночас він додав: «Нині мені дали копію розпорядження голови Львівської ОДА, де в рамках цього проекту вже виділено перших 7 млн грн на перші роботи по рекультивації».

Як пояснив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, йдеться про гарантування безпеки мешканців довколишніх сіл від можливих загроз проникнення інфільтратів в ґрунтові води.

Фото - vgolos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ