Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прогульників ЗНО хочуть штрафувати

На абітурієнтів, які зареєструвалися на ЗНО, але не прийшли скласти тест, хочуть накладати штрафи. Про це сьогодні, 1 липня, на прес-конференції заявила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Вона пояснила, що найвищою є явка на ЗНО з української мови та літератури, втім вона становить лише 93-94%, решта абітурієнтів просто не приходить. За словами Лариси Середяк, держава зазнає через це втрати, адже витрачає кошти на підготовку зошитів, пунктів тестування, на оплату праці залучених працівників.

Відтак, резюмувала: «Будемо говорити про те, що має бути якийсь штраф, бо людина повинна прийти на той чи інший пункт тестування, якщо зареєструвалася».

Також Лариса Середяк зауважила, що найбільшими прогульниками є випускники попередніх років. І додала, що для таких випускників вартувало б впровадити не штрафи, а платну участь у тестуванні.

«На одній з прес-конференцій керівник Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомив,коли аналізували перші результати з іноземних мов, то найбільшу кількість балів отримала особа, якій 62 роки. Можливо, це був репетитор, який себе перевіряв…», – розповіла вона.

І додала: «Ці люди не беруть участь в пробному тестуванні, за яке треба платити, а витрачають державні гроші, щоби себе прорекламувати чи, як вони кажуть, перевірити свої знання. Форма перевірки має бути платною…».

Фото - helloschool.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ