Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Прорив Саакашвілі": 15 осіб повернулися на "Шегині" для оформлення

До пункту пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею повернулись і вже оформились шестеро учасників недільних заворушень, дев'ятеро ще оформлюються. Про це голова Держприкордонслужби Петро Цигикал поінформував на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку 6 чоловік були оформлені, 9 чоловік ще оформлюються, зокрема, це  журналісти", - сказав Цигикал.

Він уточнив, що загалом у неділю близько 60 осіб незаконно перетнули кордон.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині". 

За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, разом із Саакашвілі участь у прориві кордону брали народні депутати Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов, а також екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Унаслідок інциденту постраждали 22 працівники правоохоронних органів.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Саакашвілі та іншим учасникам прориву прибути у пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/або прибути в підрозділ Міграційної служби.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеілом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині, а не політичній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ