Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Психологи пояснили, звідки у «беркутівців» така жорстокість та агресія

Сьогодні, 6 лютого, під час прес-конференції у Львові фахівці намагалися пояснити з психологічної точки зору, звідки у «беркутівців» жорстокість та агресія.

Як зауважив психіатр Орест Сувало, у «Беркуті» працюють доволі специфічні люди. «Не кожний міг би там працювати, навіть з військовиків чи міліціонерів. Вони мають свою світоглядну позицію, свої погляди, зокрема, і політичні»,– зазначив він.

Також психіатр розповів про те, чи відіб’ється якимсь чином на психіці «беркутівців» насилля, яке вони застосовують до людей. «Вони діють під захистом наказу і виконують його як солдати. Це для них, очевидно, є формальним захистом і, я думаю, що сильних психологічних переживань з цього приводу нема. Подальші психологічні переживання залежатимуть від того, як повернеться ситуація. Можливо, це й матиме вплив на декого з них», – розповів Орест Сувало. На його переконання, говорити про це досить складно, адже те, як цей спецпідрозділ поводиться з людьми, яких бере в полон, доволі негативно характеризує цих людей в психологічному плані.

Водночас психотерапевт Оксана Наконечна зазначила, що з точки зору психології особистості можна з великою ймовірністю припустити: ці люди свого часу пережили свій травматичний досвід, жили в сім’ях, де була жорстокість, побиття.

«Як правило, з дітей, особливо це стосується хлопців, які зазнають жорстокого поводження, потім виростають агресори. Тобто вони, певно, мають якісь особистісні проблеми в цьому сенсі»,– констатувала Оксана Наконечна.

Водночас, за словами психотерапевта, мабуть, є і такі, в яких це йде паталогічно, незалежно від того, що за сім’я у них була. Але все-таки найчастіше, за її словами, це люди з якими жорстооко поводилися в дитинстві чи пілітковому віці. «В них формується такий характер, хочуть ту жорстокість віддавати назовні, б’ючи та катуючи інших людей»,– пояснила Оксана Наконечна.

Фото з сайту censor.net.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ