Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПЦУ закликає вірян не нести на цвинтарі пластикові квіти

Православна церква України закликала вірян не нести на кладовища штучні квіти у Троїцьку поминальну суботу, 6 червня. Про це йдеться у зверненні ПЦУ опублікованому на Фейсбуці.

"Напередодні свята П’ятидесятниці, у Троїцьку батьківську поминальну суботу, ми молимося за всіх від віку спочилих православних християн. Також нагадуємо, що відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов у зв’язку із пандемією COVID-19 було перенесено на Троїцьку батьківську поминальну суботу. Тож вже завтра священники Православної Церкви України будуть молитися разом із вами за упокій ваших ближніх біля їхніх могил. Закликаємо покладати живі квіти або саджанці, не використовувати пластикові вінки та інші вироби, щоб оберігати нашу планету від забруднення заради майбутніх поколінь.

Пам’ятаймо, що звершуючи поминальну молитву, ми також виконуємо важливу Господню заповідь любові до ближніх. Адже наші рідні, які відійшли у життя вічне, також потребують нашої турботи та уваги, які ми втілюємо саме у молитві.

Також ви можете долучитися онлайн до спільної Божественної літургії та Панахиди завтра о 09:00 на нашій сторінці. Нехай Господь упокоїть душі спочилих православних християн в оселях праведних!", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ