Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін і Ердоган домовились щодо сирійського Ідлібу

Президент Росії Владімір Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з Ердоганом, повідомляє російське державне агентство ТАСС.

"Ми вирішили створити уздовж лінії зіткнення збройної опозиції з урядовими військами до 15 жовтня 2018 року демілітаризовану зону глибиною 15-20 км з виводом звідти радикально налаштованих бойовиків, в тому числі "Джебхат ан -Нусрі", - заявив Путін.

Він додав, що із керівництвом Сирії, яке підтримує демілітаризовану зону, буде проведено консультації.

"В цілому цей підхід підтримується керівництвом Сирійської Арабської Республіки. Найближчим часом ми проведемо з сирійським керівництвом додаткові консультації", - додав Путін.

Ердоган повідомив, що Туреччина зміцнить пункти спостереження по внутрішньому периметру зони деескалації в Ідлібі, повідомляє турецька державна агенція Anadolu. За його словами, Туреччина і Росія організують патрулювання вздовж кордонів зони деескалації.

За пропозицією Ердогана до 10 жовтня із зони виведуть важке озброєння, танки, реактивні системи залпового вогню, знаряддя і міномети.

Провінція Ідліб на півночі країни – останній в усій Сирії анклав антиурядових угруповань. Регіон був захоплений коаліцією різноманітних антиурядових угруповань у 2012-2013 роках. Остаточно сирійська армія покинула його під натиском бойовиків після поразки у битві за Ідліб 24-28 березня 2015 року.

Європейська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ