Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П'ять областей можуть зірвати закупівлі для НУШ

П'ять областей можуть зірвати закупівлі для НУШ. Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час засідання Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти.

Обласні ради Волинської й Івано-Франківської областей планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ лише в травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів прийняття цього рішення.

За словами Гриневич, без розподілу коштів місцеві органи самоврядування не можуть почати закупівлі, через що у цих регіонах існує високий ризик зриву закупівель обладнання для класів НУШ до 1 вересня.

«Основна проблема в цих регіонах – з боку обласних рад, бо саме вони мають розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Запорізькій областях парти та шкільне обладнання не встигнуть поставити до 1 вересня – це провина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, інших меблів та дидактичних матеріалів вчасно», – зазначила міністр.

Вона також додала, що зараз є вже 12 областей, що розподілили всі кошти, а значить найближчим часом зможуть почати закупівлі.

Зокрема, йдеться про Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Полтавську, Сумську та Львівську області.

Більш-менш за планом рухаються ті регіони, що планують розподіл на квітень. Серед них Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області та Київ.

«Ми маємо гіркий досвід минулого року, коли до 1 вересня місцевими органами самоврядування було освоєно лише 40% коштів на обладнання перших класів. Тож маємо зробити все від нас залежне, щоб не допустити такої ситуації цьогоріч. Ми свою роботу над помилками зробили – віддали гроші з центрального бюджету на 2 місяці раніше – ще у лютому. Тепер і ви маєте зробити свою», – підкреслила міністр.

Освіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ