Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Питання підняття тарифу на проїзд в електротранспорті відклали на "після Великодня"

Як стало відомо Гал-інфо, сьогодні на виконкомі Львівської міської ради повинні були розглядати питання підвищення вартості проїзду в львівському електротранспорті. В останній момент питання несподівано зняли з розгляду.

Питання про затвердження Правил користування міським електричним транспортом у м. Львові стояло в порядку денному виконавчого комітету Львівської міської ради під номером 4. Крім того за інформацією джерел Гал-інфо, саме сьогодні повинні були затвердити нові тарифи на проїзд в львівському електротранспорті.

Натомість, як повідомила кореспондентка Гал-інфо з засідання, учасники виконкому несподівано підняли тему впровадження у Львові електронного квитка.

Міський голова Львова повідомив, що питання електронного квитка рухається в позитивному руслі, але не назвав жодних дат і термінів. Натомість розповів про закупівлю 150 нових автобусів, 50 тролейбусів і 30 трамваїв які плануються цього року. А також про 100 автобусів і 10 трамваїв які планують закупити в 2019 році.

"Це є кардинальне оновлення транспорту і якраз таке оновлення має вийти на фазу коли будемо розпочинати процес впровадження електронного квитка", - зокрема зазначив Андрій Садовий.

На прохання конкретики Андрій Садовий розповів про світові тенденції коли в великих містах планують взагалі відмовитись від оплати за проїзд і громадський транспорт повністю дотується. Мер навів приклади Парижа і деяких прибалтійських міст.

Також міський голова запропонував розглянути питання електронного квитка на одному з інших більш фахових засідань.

Як повідомили джерела Гал-інфо питання підвищення тарифу в останній момент вирішили не розглядати на цьому засідання виконкому, щоб не шокувати львів'ян мало не двократним підняттям тарифу на проїзд в міському електротранспорті саме в передвеликодній період. Натомість рішення повинні розглянути на позачерговому засіданні виконкому одразу після Великодніх свят, орієнтовно у вівторок 10 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ