Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада призначила Шкарлета міністром освіти: він склав присягу під крики "ганьба"

Верховна Рада України у четвер, 17 грудня, ухвалила постанову про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.
Сергій Шкарлет

Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів України. До цього Шкарлет був т.в.о. міністра, передає УНН.

“Кандидат має значний професійний досвід та знає сферу освіти зсередини, адже тривалий час працював в закладах вищої освіти на різних ланках, в тому числі був ректором ВНЗ”, - сказав під час представлення кандидата Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Під час свого виступу сам Шкарлет заявив, що в ухваленому нещодавно проекті Державного бюджету на 2021 рік закладено найбільший бюджет на сферу освіти з 2012 року.

“Зарплати вчителів на сьогодні мають зростання майже на 9%, а з 1 січня зростуть на 20%, а з 1 січня зростуть ще на 8%. І в цілому зростання буде відбуватись на 30%”, - сказав він.

Додамо, раніше уряд зупинив на рік дію своєї ж постанови про підняття зарплат освітянам.

Так, з червня 2020 року Шкарлет тимчасово виконував обов’язки міністра освіти і науки України. До 2020 року займав посаду ректора Чернігівського національного технологічного університету.

Раніше низка відомих науковців підписалися під відкритим зверненням до голови ВР та нардепів із проханням не призначати чинного в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета на посаду міністра. Серед іншого, повідомляється, що у червні 2020 року були оприлюднені матеріали, що засвідчують наявність плагіату у науковому доробку Шкарлета.

Також освітні громадські організації написали відкрите звернення до Президента, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра й народних депутатів щодо можливого призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Варто зазначити, що комітет з питань освіти Верховної Ради на своєму засіданні напередодні не знайшов голосів на підтримку кандидатури Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти.

Після голосування народних депутатів, Шкарлета було запрошено скласти присягу. Коли новообраний міністр вийшов на трибуну, низка народних обранців почала кричати “Ганьба”, інша частина – аплодувати.

Після того як Шкарлет все ж таки склав присягу, вітати його підійшли нардепи зі “Слуги народу”, з якими він прослідував до зали Ради. Голові ВР Дмитру Разумкову довелось нагадувати міністру, що “його ложа трохи в інакшому місці”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ