Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада схвалила новий склад Центральної виборчої комісії

Верховна Рада своїм рішення оновила склад Центральної виборчої комісії, термін повноважень якої закінчився ще в 2014 році. За призначення нових членів ЦВК депутати голосували поіменно.

Таким чином, до складу ЦВК призначено:

Алла Басалаєва – 280 голосів "за";

Наталія Бернацька – 307 "за";

Михайло Вербинський - 286 "за";

Андрій Євстигніїв – 309 "за";

Ірина Єфремова – 307 "за";

Ольга Желтова – 305 "за";

Олег Конопольський - 288"за";

Світлана Кустова - 306 "за";

Ольга Лотюк - 296 "за";

Віталій Плукар – 302 "за";

Євген Радченко - 289 "за";

Тетяна Сліпачук - 317 "за";

Шипілов Леонтій - 308 "за";

Тетяна Юзькова – 307 "за";

Як зазначила під час презентації закону представник президента в парламенті Ірина Луценко, при складанні списку кандидатів президент Петро Порошенко керувався "бажанням повністю оновити склад ЦВК", і в ньому немає кандидатів, які вже раніше працювали в комісії.

У свою чергу керівник парламентського комітету з питань правової політики Руслан Князевич зазначив, що новообрані члени Центральної виборчої комісії зможу приступити до виконання своїх обов'язків не відразу, оскільки їм потрібен час для звільнення з посад, які вони займали до обрання членами Комісії, як того вимагає закон.

Також перед голосуванням два депутати - Ірина Єфремова і Тетяна Юзькова - заявили про конфлікт інтересів та неможливість голосувати за законопроект, оскільки є кандидатами в новий склад ЦВК. Згідно з регламентом, депутати повинні проголосувати за складення їх депутатських повноважень ще сьогодні.

Нагадаємо, ще 5 лютого 2018 року президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду подання на членів Центральної виборчої комісії. Хоча на той час вакантними були 13 місць у складі комісії, президент внес14 кандидатів. Пізніше депутати так і не змогли домовитися про відкликання кого-небудь з кандидатів і оновлення складу ЦВК було заблоковано.

У вівторок, 18 вересня, Верховна Рада збільшила кількісний склад Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів, таким чином давши можливість призначити всіх запропонованих президентом кандидатів.

Зазначимо, що термін повноважень поередніх членів ЦВК закінчився 1 червня 2014 року. 

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ