Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада відклала призначення нової ЦВК

Верховна Рада відмовилася розглядати переформатування Центральної виборчої комісії. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Спікер парламенту Андрій Парубій під час ранкового засідання поставив на рейтингове голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК, але його підтримали лише 189 нардепів.

"Ми бачимо, що немає голосів для розгляду питання формування нової ЦВК ... Таким чином, ми не можемо увійти в процес розгляду цього важливого питання", - сказав Парубій.

Він також зазначив, що "вчора до нього звернулася низка голів фракцій про неготовність на цей момент розглядати це питання". "Відставка діючої комісії та реформування нової може призвести до колапсу підготовки до виборів", - зазначив спікер Ради.

Водночас перед голосуванням у кулуарах представник президента в парламенті Ірина Луценко обіцяла, що парламент призначить сьогодні новий склад ЦВК.

Як зазначив у коментарі LB.ua заступник голови профільного Комітету ВР з питань правосуддя Леонід Ємець, ситуація, що склалася, була прогнозованою. За його словами, найімовірніше, питання формування ЦВК порушуватимуть уже восени.

Нагадаємо, кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого, однак до квітня кандидати проходили спецперевірку. У нинішньому складі ЦВК залишилося тільки два члени з 15, чий термін повноважень не минув.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ