Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радник міського голови Львова пересварився з львів’янами

Із ініціативи громадських активістів та депутатів Львівської міської ради у «Львівській політехніці» 24 листопада відбулись громадські слухання стосовно майбутньої реконструкції вулиці Степана Бандери. Модератором слухань був Роман Метельський – засновник і головний редактор сайту «Фотографії Старого Львова».

Переконливою більшістю голосів учасники громадських слухань прийняли рішення – не допустити асфальтування вулиці під час її реконструкції з метою зберегти існуючу автентичну бруківку. Крім того, мешканці висловились за облаштування на вулиці Степана Бандери чотирьох смуг руху транспорту – для трамваїв та іншого транспорту. Водночас учасники слухань не підтримали пропозицію про обов’язкове облаштування на вулиці велодоріжок і паркування для велосипедистів, оскільки заплановано, що велодоріжки, шириною 1,85 метра, будуть прокладені через зупинки для громадського транспорту. Тобто велосипедистам нададуть право їхати по пасажирах, які очікуватимуть на прибуття громадського електричного транспорту.

Останнє рішення зумовило обурення Олега Шміда – головного куратора будівництва львівських велосипедних доріжок, депутата Львівської міськради від «Самопомочі» і радника міського голови. Спочатку представник «Самопомочі», не знайшовши аргументів на користь будівництва велосмуг, заявив, що «не звик представляти проект у таких агресивних людських середовищах», а далі наголосив, що відмовляється розробити проект, який потрібний львів’янам. Так і сказав: «Ми не будемо робити такого проекту, за який ви щойно проголосували». Із безладної тиради радника міського голови незрозуміло: Олег Шмід прийшов у Львівську міськраду служити територіальній громаді Львова чи обслуговувати німецьких партнерів із Ляйпціґу, які вже розписали партитуру освоєння коштів від Федерального міністерства економічного співробітництва Німеччини.

Учасники обговорення створили наглядову раду за участю семи депутатів Львівської міськради, які надалі будуть контролювати весь процес реконструкції вулиці. Зокрема, мешканцям представлять перероблений проект із урахуванням результатів громадських слухань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ