Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реєстри Мінприроди тепер можна знайти на Порталі відкритих даних

Реєстри Мінприроди тепер можна знайти на Порталі відкритих даних, - Урядовий портал.

На Порталі відкритих даних data.gov.ua опубліковано 46 наборів даних Мінприроди, серед яких кадастр об’єктів природно-заповідного фонду, реєстр пестицидів, реєстри ліцензіатів та багато іншої інформації. Про це повідомила заступник Міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць.

«Ці дані можуть бути цікаві журналістам та профільним експертам, але сподіваюсь, що українські IT-спеціалісти знайдуть можливість використовувати ці дані для розробки мобільних додатків, якими зможуть користуватись усі громадяни, бізнес, влада. Ми вже запропонували розробникам порталу відкритих даних провести екологічний хакатон та запропонувати командам створити корисні проекти на основі наших відкритих даних», - зазначила вона.

Заступник Міністра повідомила, що це перші кроки з відкриття даних та закликала експертів-екологів та громадських активістів дати зворотній зв'язок та повідомити, які ще дані від Мінприроди та підпорядкованих органів влади вони хотіли б бачити на порталі. «Поступово будемо викладати й іншу інформацію. Тим більше, що Державне агентство з питань електронного урядування обіцяє, що в майбутньому запрацює ще й представлення даних на мапі, в географічному розрізі», - наголосила Світлана Коломієць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ