Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення про постачання електрики до Криму має ухвалювати РНБО, а не Кабмін, – Яценюк

Питання продовження енергопостачання Криму в 2016 році або відмови від нього перебуває в компетенції Ради національної безпеки і оборони України (РНБО). Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Згідно з рішенням РНБО, яке приймалося півроку тому, енергетична політика - одне з основних питань національної безпеки і оборони. Тому об'єктивно, що таке рішення має прийматися РНБО», - сказав прем'єр на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок.

Як повідомлялося, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що питання укладення контрактів з постачання електроенергії на Кримський півострів перебуває в компетенції Кабінету міністрів.

У той же час прем'єр Яценюк в листопаді і грудні неодноразово заявляв, що питання чи подовжувати на 2016 рік критикований кримськими татарами і активістами контракт на постачання електроенергії до Криму знаходиться в компетенції РНБО. Одночасно уряд заборонив торгівлю з Кримом іншими товарами і послугами з другої половини січня 2016 року.

Нагадаємо, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопада повторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України. Зазначимо, 8 грудня електропостачання Криму з території материкової частини України частково відновили.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ