Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Рішення, прийняте на підставі місцевої ініціативи – найважливіше", - Уляна Пак

У Львівській міській раді з ініціативи депутатки ЛМР Уляни Пак відбувся брифінг щодо місцевої ініціативи, яку в суді хоче скасувати потенційний забудовник, про надання статусу скверу земельній ділянці на вул. Кульчицької, 18.

Як повідомила депутатка ЛМР Уляна Пак, ТзОВ «Спортивний клуб Сокіл» через суд намагається скасувати рішення Львівської міськради про надання території на Кульчицької, 18 статусу скверу - для подальшого будівництва там готелю, ресторану, спортивного комплексу, офісних приміщень та великої парковки. Натепер ця ділянка включена в перелік скверів Залізничного району. Вона перебуває в комунальній власності і громада мала повне право нею як власник розпорядитись, - наголосила депутатка. – Рішення, прийняте на підставі місцевої ініціативи - найважливіше, оскільки є інструментом безпосередньої демократії».

«Спортивний клуб, який мешканцям намагається нав’язати забудовник, буде приватним. Водночас, довкола в цьому мікрорайоні, наприклад, на ринку «Південний», є вдосталь різноманітних секцій та гуртків, заняття в яких люди не завжди мають можливість оплатити. Також у 100 м від скверу  розташований стадіон середньої школи № 40 зі штучним трав’яним покриттям, на реконструкцію якого місто витратило торік понад 6 млн грн. Крім того, ще ближче заплановано облаштування мультифункціонального спортмайданчика біля середньої школи № 18» - зазначає депутатка. - Однак ділянка на вулиці Кульчицької, 18 має зону Р3 — рекреаційну, відповідно, там не можна нічого будувати, крім тимчасових споруд». 

Володимир Баб’як, громадський активіст, переконаний, що ТзОВ «Спортивний клуб «Сокіл» абсолютно безпідставно намагається оскаржити рішення міської ради на підтримку ініціативи громади, бо вона пройшла  необхідну процедуру згідно з регламентом. Її підтримали  депутати. «Це воля громади, яка зібрала 600 підписів на підтримку своєї ініціативи, аби на цьому місці постав сквер. Вона не підлягає жодним сумнівам», - наголосив Володимир Баб’як. Окрім того, громада вже почала і послідовно продовжує реалізацію облаштування громадського простору за цією адресою. Зокрема, цього року знову подано проект на міський конкурс громадського бюджету, аби отримати з міського бюджету кошти на  продовження робіт з облаштування громадського простору на вул. Кульчицької, 18».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфоУ Львові хочуть забудувати сквер на Кульчицької 18. Проект будівництва опублікували на Facebook сторінці "Спортивний комплекс на Кульчицької".

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ