Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія - наш Карфаген - В’ятрович під час вчорашнього виступу на Майдані

Вчора, 8 грудня, на майдані Незалежності у Києві відбулось віче "Червоні лінії для Зеленського". Під час віче на сцені виступив відомий історик, народний депутат України Володимир В’ятрович.
Володимир В’ятрович під час виступу на віче "Червоні лінії для Зеленського"

Про свій виступ на вічі Володимир В’ятрович написав на своїй сторінці у Facebook "Цього тижня в моєму житті сталася важлива подія - я склав присягу народного депутата. Я став політиком, але залишився істориком.

Тому я добре знаю якою була роль Росії у нашому минулому. Роль ліквідатора української держави. Росія знищила українську гетьманську державу триста років тому. Згадайте спалений у 1708 Батурин і вбитих усіх його мешканців. 100 років тому Росія знищила Українську Народну Республіку. Згадайте що було після цього - репресій та Голодомор, які забрали життя мільйонів українців, виселення з рідної землі сотень тисяч, зокрема всього кримськотатарського народу.

Після відновлення незалежності у 1991 різні політики очолювали Україну. Але всі вони робили однакову помилку - будували свої стратегії на засадничо помилковій тезі: Росія не ворог, ворог - не Росія. Керівництво держави вірило - з Росією можна домовитися, з Росією можна торгувати, і навіть більше - Росії можна довіряти.

Війна яка почалася в 2014 чітко окреслила цю помилку і змусила постмайданівську владу почати її виправляти.

Нині команда Зеленського повертається до небезпечної стратегії, яка робить Україну слабкою.
Тому ми тут щоб нагадати владі - Росія ворог. Ми тут щоб нагадати Зеленському тезу, яку має засвоїти кожен український президент: Росія - наш КаРФаген".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на вічі у Львові показали флешмоб "Росія вбиває Україну".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ