Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські слідчі допитали чотирьох військовополонених моряків, - адвокат

Адвокат Микола Полозов повідомив, що слідчі РФ протягом двох днів провели допити чотирьох українських моряків.

Про це інформує Прямий з посиланням на адвоката Микола Полозов.

Так, слідчі допитали Андрія Эйдера, Андрія Артеменка, Сороку Василя і Сергія Чулибу.

"30.01.19 і 31.01.19 відбулися слідчі дії (допити) щодо військовополонених: Андрія Артеменко, Андрія Эйдер, Василя Сороки, Сергія Чулиби. В ході слідчих дій військовополонені відповіли на запитання слідчих у рамках статті 17 третьої Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року "Про поводження з військовополоненими", - написав він.

Полозов зазначив, що поранені військовополонені додатково відповіли на запитання адвокатів щодо стану здоров'я.

Крім того, щодо поранених військовополонених адвокатами були заявлені клопотання про госпіталізацію в Україні або нейтральній країні (у відповідності з положеннями Конвенції), та проведення медичного обстеження в лікувальних установах за межами системи ФСВП.

За його словами, інших військовополонених українських моряків допитають наступного тижня.

Нагадаємо, адвокат Микола Полозов повідомив, що військовополонені моряки, яких Російська Федерація захопила в Керченській протоці, можуть бути засуджені до 6-ти років ув'язнення.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Також 24-ом родинам українських військовополонених моряків виплатили одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Президент України Петро Порошенко заявив, що вже завершено підготовку подання до суду на Російську Федерацію через акт агресії проти українських моряків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ