Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський суд підтвердив вирок Павлу Грибу

Українець Павло Гриб, засуджений російським судом до шести років ув'язнення за нібито сприяння тероризму, залишиться за ґратами, постановив Верховний суд РФ.

Про це повідомило видання DW.

Верховний суд Росії своїм рішення у вівторок, 23 липня, відхилив апеляцію, залишивши чинним вирок українцю Павлу Грибу, який був засуджений до шести років позбавлення волі.

На рішення Верховного суду РФ відреагували у міністерстві закордонних справ України, закликавши міжнародне співтовариство засудити цей вирок. Як повідомили у МЗС України, російський суд відхилив аргументи адвокатів про відсутність доказової бази і складу злочину в діях Гриба і підтримав "сфабриковані звинувачення" у терористичній діяльності. У відомстві також закликали міжнародну спільноту вимагати у Росії звільнення всіх громадян України, які утримуються в Росії та в окупованому Росією Криму.

"Це рішення російського суду, як і усі рішення щодо інших безпідставно засуджених в РФ громадян України, в очах усього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії будь-якого правосуддя і справедливості", - заявили, зокрема, в українському МЗС. 

Нагадаємо, 22 березня цього року Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ засудив Гриба до шести років позбавлення волі. Суд визнав українця винним у сприянні тероризму. За версією звинувачення, Гриб нібито через соціальні мережі підбурював школярку з Сочі влаштувати теракт. Гриба було затримано російськими силовиками на території Білорусі в серпні 2017 року. Він був ними вивезений на територію РФ і заарештований за звинуваченням у тероризмі. Лікарі виявили у Гриба ознаки цирозу печінки і розвиток хвороби Альцгеймера. Також уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляла, що українець потребує операції на серці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ