Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розтрощені дороги у районі вулиці Чорновола мали б поремонтувати ще цього року - Віталій Свіщов

У Шевченківському районі Львова міжбудинкові вулиці у дуже сумному стані - вибоїни, ями, потріскані тротуари. Навіть пандуси для людей на візках та батьків з дітьми у візочках під будинками зроблені абияк, вони закороткі, по них незручно спускатись.

Йдеться про незадовільний стан дворів, внутрішньоквартартальних доріг та тротуарів на просп. Чорновола, 43, 45, 47; вул. Сорочинській, 2,4, 6,8; вул. Хімічній, 50, 50А. 

Для того, щоб обійти ями та вибоїни, людям доводиться виходити на проїжджу частину. 

Щоб дістатись до зупинок громадського транспорту на проспекті Чорновола, мешканці мікрорайону мають два шляхи – арка між будинками Чорновола, 43 та Хімічна, 50А та прохід між будинками Чорновола 43 та 45 (біля супермаркету «Рукавичка»). Однак ці переходи в поганому стані.   

"Це є наша на сьогодні проблема. Оцей неблагоустрій доріг. Тому що і люди старші ходять, спотикаються, і діти, і машини - все. Було б дуже добре, якби це зробили", - каже мешканка мікрорайону на проспекті Чорновола та голова місцевого ОСББ Іванна Лампіко. 

За словами депутата від цього округу Віталія Свіщова, у дощову погоду дорога тут перетворюється у суцільне болото. Не кращі тут і тротуари.

Це все потребує ремонту.

"У цьому житловому кварталі на прсп. Чорновола, 45 відкритий мультифункційний спортивний майданчик, який пристосований для спортсменів з інвалідністю. Але цим людям важко добиратись до нього по зруйнованих тротуарах та доріжках. 

Аналогічна ситуація і на Сорочинській, 2-8. Тут є новий дитячий майданчик, де також  щовечора збирається багато людей, тренуються спортсмени. 

До всього тут є ще й дитячий садочок. І щодня батьки водять туди своїх дітей, по оцих страшних дорогах. 

З питанням ремонту я звертаюсь до чиновників ще з 2017 року. Скільки ще треба чекати? Розтрощені дороги у районі вулиці Чорновола мали б  поремонтувати ще цього року. Проте роботи так і не розпочались, хоча проект з капітального ремонту цієї території вже затверджено", - каже депутат Львівської міськради від Європейської Солідарності Віталія Свіщов. 

Депутат домігся виготовлення проектно-кошторисної документації та її затвердження. Тепер він сподівається, що міський голова та профільні служби, які були на місці й бачили ситуацію на вулицях, дотримаються обіцянки перед громадою і ремонт розпочнуть ще цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ