Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Саакашвілі відправили під нічний домашній арешт

Суд призначив Міхеілу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту. У відповідь на це політик заявив про намір продовжувати акції за відставку президента України, - DW.

Апеляційний суд Києва в п’ятницю, 26 січня, призначив екс-президенту Грузії, екс-голові Одеської облдержадміністрації, лідеру української партії "Рух нових сил" Міхеілу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 до 7:00.

Саакашвілі вважає це рішення несправедливим і спрямованим на перешкоджання його політичній діяльності. Він заявив про намір відновити акції за відставку президента України Петра Порошенка.

"Я повідомляю, що ми будемо продовжувати марші за відсторонення Порошенка від влади. У найближчі дні ми оголосимо про початок масових акцій з метою відлучення й зміни влади бариг в Україні", - заявив він.

Нагадаємо, проти Міхеіла Саакашвілі порушено кримінальну справу за статтею "сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності".

За словами генпрокурора України Юрія Луценка, осінні акції протесту Саакашвілі і його прихильників були організовані для захоплення влади в країні, а їхнім спонсором виступив наближений до українського екс-президента Віктора Януковича бізнесмен-утікач Сергій Курченко. Саакашвілі усі ці звинувачення заперечує, а продемонстровані генпрокурором аудіозаписи називає фальсифікацією. 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ