Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий: літні майданчики закриватимуть у випадку порушень

Як повідомили у прес-службі ЛМР, 8 травня міська комісія ТЕБ і НС дозволила з понеділка, 11 травня, роботу літніх майданчиків при кафе та ресторанах, однак з дотриманням відповідних правил.

Так, за словами мера Львова Андрія Садового, у випадку недотримання правил та вимог в умовах карантину, заклади закриватимуть.

«Ви, напевно, пригадуєте, коли ми відкривали ринки, то ми приймали й рішення про їх закриття, коли побачили, що є порушення умов роботи. Те ж саме стосується й літніх майданчиків. Якщо ми будемо бачити порушення роботи літніх майданчиків, ми будемо їх одразу закривати. Якщо буде зафіксовано декілька таких порушень, то ми будемо зачиняти всі літні майданчики у місті.

Спільнота повинна нести спільну відповідальність, тому що ми напрацювали всі правила спільно — місто і власники кафе та ресторанів. Якщо ці правила є спільно акцептовані, то треба разом їх і дотримуватись, і звертати на це увагу. Має бути один за всіх, і всі за одного", — зазначив мер.

ПРОТОКОЛ

дотримання карантинних вимог при функціонуванні закладів громадського харчування в межах літніх майданчиків та обслуговування на виніс

  1. Визначити, що в рамках послаблення карантинних заходів діяльність закладу громадського харчування відбувається виключно в межах літнього майданчику та обслуговування на виніс, відповідно до окремого Протоколу Державного санітарного лікаря України та Протоколу затвердженого рішенням міської комісії ТЕБ і НС. Контроль за дотриманням вимог здійснює керівник закладу.
  2. Вимоги до працівників, що забезпечують діяльність закладів громадського харчування виключно в межах літнього майданчику та обслуговування на виніс:
    1. Для роботи працівників встановити позмінний, двотижневий графік роботи (2 тижні через 2 тижні)

2.2. Проведення замірів температури тіла, кожних 4 години, але не менше аніж 2 раз на робочу зміну. Перший замір температури потрібно провести до початку робочої зміни. Всі заміри фіксуються у журналі здоров’я.

2.3. Працівники повинні працювати у захисних масках та рукавицях і дотримуватися правил їх користування, а також дотримуватися правил особистої гігієни. Змінювати маски потрібно кожних 2 години, або тоді коли вони стануть зволожені.

2.4. Працівників з ознаками ГРВІ або інших респіраторних захворювань невідкладно відправити додому на карантин.

3. Вимоги до закладу громадського харчування в межах літнього майданчику та обслуговування на виніс:

3.1. Встановити, що відстань між розташуванням столів повинна бути не менша ніж 1,5 м

3.2. Встановлення станції дезінфекції при вході на літній майданчик

3.3. Заборонено використання звичного паперового меню, натомість дозволено використання одноразових паперових меню або меню в електронному форматі

3.4. Проведення обов’язкових замірів температури тіла кожному відвідувачу. Якщо після проведення заміру температури у відвідувача виявлено підвищений рівень температури тіла (більше 37,5) працівник закладу зобов’язаний повідомити відвідувача, що він повинен залишити дану територію та звернутися до сімейного лікаря. У випадку відмови відвідувача покинути територію закладу, працівник даного закладу повинен інформувати про такий випадок поліцію.

3.5. Отримання та видача замовлення повинно здійснюватися при дотримання соціальної дистанції та мінімального контакту з відвідувачами

3.6. Перед відкриттям та після закриття літнього майданчику повинна проводитися повна дезінфекція. Кожних 4 години повинно проводитися вологе прибирання літнього майданчику

3.7. Після кожного відвідувача повинно проводитися вологе прибирання та дезінфекція місця розміщення відвідувача та відповідно продезінфіковане місце розміщення повинно буде промарковане (таблицею, наліпкою, тощо)

3.8. Рекомендовано забезпечувати для відвідувачів безготівкову оплату

3.9. Обслуговування відвідувачів здійснюється багаторазовим при наявності у закладі посудомийної машини та за умови дотримання високо температурної обробки посуду або одноразовим посудом з картону та паперу

3.10. Прибори, кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки, тощо) видаються лише в індивідуальній упаковці

3.11. До кожного замовлення рекомендовано видавати вологі серветки та дезінфектори в індивідуальній упаковці

3.12. Кухня повинна проходити вологе прибирання та дезінфекцію кожних 3 години.

3.13. Вимоги до діяльності закладів громадського харчування виключно в межах літнього майданчику мають бути розміщені на видному місці для відвідувачів.

3.14. Кожен працівник закладу повинен бути ознайомлений з правилами закладу.

3.15. Дозволено використання туалетів закладу. Туалетні кімнати повинні проходити дезінфекцію та вологе прибирання після кожного відвідувача.

4. Вимоги до відвідувачів закладу громадського харчування в межах літнього майданчику та обслуговування на виніс

4.1. Кожен відвідувач закладу зобов’язаний пройти замір температури тіла При виявленні підвищеної температури, повинен негайно залишити територію закладу та звернутися до сімейного лікаря.

4.2. Рекомендовано перед заходом на території закладу провести дезінфекцію рук

4.3. Рекомендовано використовувати безготівкову форму оплати

5. Вимоги до здійснення діяльності на виніс:

5.1. Рекомендовано використання безготівкового способу оплати

5.2. Продукти харчування або готові страви та напої повинні бути запаковані в одноразову тару

5.3. Заклад повинен забезпечити встановлення розмітки для забезпечення дистанції між відвідувачами не менше ніж 1,5 м.

5.4. При оформленні замовлення відвідувач закладу зобов’язаний перебувати у масці

5.5 Станція замовлення на винос повинна бути розміщена на території літнього майданчику, але не перетинатися з відвідувачами літнього майданчику

6. Щодо реагування у виявлені підозри на Covid-19

6.1. Якщо працівник закладу має симптоми респіраторного захворювання він повинен:

6.1.1 повідомити свого керівника

6.1.2 терміново залишити територію закладу

6.1.3. самоізолюватися

6.1.4. звернутися до свого сімейного лікаря

6.1.5. пройти тестування

6.2. Якщо проведене тестування у працівника підтверджує зараження на вірус Covid-19 заклад повинен пройти повну дезінфекцію та бути зачинений на карантин.

6. 3. При виявлені хворого на Covid-19 всі працівники закладу повинні пройти тестування

6.4. Реагування на виявленого хворого повинно здійснюватися відповідно до Протоколу затвердженого Міністерством охорони здоров’я

Працюватиме не все: міська комісія прийняла рішення щодо послаблення карантину у Львові

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ