Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обіцяють демонтовувати літні майданчики, які перекривають безбар’єрні доріжки

У мерії попереджають власників закладів громадського харчування, щоб літні майданчики не перешкоджали маломобільним людям користуватись доріжками доступності. Майданчики, які перекриватимуть безбар’єрні проходи, будуть демонтовувати.
Фото: Гал-інфо

Місто продовжує розвивати доступність. Зокрема зараз тривають роботи з облаштування безбар’єрних доріжок на площі Ринок, де чимало закладів громадського харчування з літніми майданчиками.

«Коли виготовляють інклюзивні доріжки, то очевидно вони мають використовуватися для безперешкодного доступу людей, які цього потребують. Тому у тих випадках, коли на таких інклюзивних доріжках, як наприклад в одному місці на площі Ринок, хтось встановлює якісь елементи літніх майданчиків, то це неправильно. Таким закладам скерували вимогу про усунення перешкод. Якщо вони не почують і добровільно їх не усунуть, то ми будемо змушені рухатись юридичним шляхом: скасовувати паспорт літнього майданчика і надалі демонтовувати його», – розповів Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

Нагадаємо, на площі Ринок у Львові триває облаштування безбар’єрних доріжок. Тут вже постелили відшліфовану бруківку зі сторони входу в Ратушу та з північного боку. Зараз тривають роботи на перехресті з вул. Краківською, а опісля відшліфовану бруківку постелять на перехресті з вул. Друкарською. Відтак уже три сторони площі будуть доступними для маломобільних осіб.

Переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. У Львові щоденно працюють моніторингові групи, які обстежують на доступність комунальні установи міста.

Також управління туризму Львова створили онлайн-карту «Доступне місто», де можна побачити безбар’єрні заклади та локації. Тут вже є більше сотні об’єктів: музеї, театри, ресторани, комунальні установи, заклади охорони здоров’я, парки та торгово-розважальні центри, які відповідають нормам доступності.

Нещодавно у Львові затвердили рекомендації, в яких детально прописали вимоги до облаштування пандусів, підйомників, сходів, які ведуть до будинку, території довкола будівлі, щоб вони відповідали усім нормам доступності

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ