Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий про касту, "яка тримає вдома мільйони доларів, має по 20 годинників"

Сьогодні у Львові розпочався XVI Міжнародний економічний форум «Львівщина - Фабрика Європи». Захід триватиме два дні – 3-4 листопада. Сьогодні на форумі очікують виступ Президента України Петра Порошенка. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Щиро радий вітати вас у прекрасному місті Лева. Україна має 25 років. Це дорослий вік, який спонукає нас позбуватись великої кількості ілюзій. Треба розуміти, що ніхто сильно в цьому світі не буде нам помагати робити ту роботу, яку ми маємо робити. Ніхто не буде пелюстки троянд кидати нам під ноги. Світ - це дуже жорстка конкуренція. Друзів вибирають через спільні інтереси. Сьогодні більшість, хто виступає, це ті, хто організовують роботу, керують процесами. Дякуючи вам, людям, сплачуються податки. Тільки наповнення казни дає можливість функціонувати всім органам державної влади і місцевого самоврядування. Останні тижні були певним відкриттям для людей, які займаються бізнесом. Почитавши декларації багатьох чиновників, люди зрозуміли, що щось не так. В нас, виявляється, бізнес поділений на дві касти. Є одна каста, яка тримає вдома мільйони доларів, має по 20 годинників, в родині всі геніальні підприємці від народження. А є інші підприємці, які важко працюють, які беруть позики під 20-25 відсотків річних, які щодня ламають голову, як вчасно заплатити зарплату, як убезпечити свій бізнес, щоб не «наїжджала» податкова, щоб не було проблем. Це реалії нашого дня. Одне мене тішить, що у Львові ми маємо трохи іншу атмосферу. Приємно, що ця позитивна атмосфера розповсюджується на цілий наш регіон, на область, що стають дороги кращими, що сама атмосфера комфортного міста Львова має велику можливість поширитись на всю Україну. Я би дуже цього хотів. Коли говорити про інвестиції, важко говорити, що ми інвестуємо в одне місто, область, все взаємопов'язане. Треба робити атмосферу в країні успішною. Я би хотів, щоб під час цього форуму ми не тільки говорили протокольні речі, які завжди будуть говорити, щоб ми мали якісь цікаві думальні процеси. 

Тому що якщо нам завтра скажуть: давайте, проведіть там вибори і приєднайте їх, і там будуть герої Донбасу, які ненавидять українську мову і прапор. Як нам жити? Як нам проводити бізнес? Про корупцію, я думаю, ми будемо говорити в різних іпостасях, тому що це дійсно та ракова пухлина, яка гнобить саму ситуацію в країні. Я думаю, що вартує також говорити про місцеве самоврядування. От, скажімо, вода Моршинська. Всі ми любимо її пити. А скільки в прекрасному місті Моршин залишаться коштів від того, що там добувають воду. І мені подобається ідея, щоб мінімум 5% ренти лишалося в тих містах, де видобуваються ті чи інші ресурси. І ця ідея сьогодні обговорюється на дуже високому державному рівні , щоб у містах лишався відсоток від прибутку підприємств. Тому що ви тут створюєте цей прибуток, і чому би частину з цього прибутку не лишити тут, в місті? Воно все взаємопов’язане.

Сьогодні світ дуже сильно глобалізується. І дуже часто ідея народжується в одному місті, проект робиться в іншій частині світу, сам продукт виробляють у третій частині світу, а товар продають у всьому світі. І все це відбувається в рамках дуже швидкого процесу. І велика моя мрія, щоб Львів став тим центром генерації ідей, щоб атмосфера Львова давала можливість генерувати найкращі ідеї, тому що на цьому заробляються найбільші кошти. Так, звичайно, нам потрібні нові заводи та фабрики, але потрібні й інноваційні підприємства, де б науково-технічний прогрес був би в основі створення нашої продукції, тому що тут живуть прекрасні, мудрі люди. Я дуже тішусь, коли інвестор, який приходить до нас із будь-якої частини світу, починає свій бізнес тут, у нас, тому що це – культура виробництва, це те, що нам сьогодні дуже й дуже потрібно», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкриття форуму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ