Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий пропонує пресувати сміття, пакувати в плівку і вивозити

Сьогодні, 19 січня, відбувається позачергове засідання сесії Львівської міської ради. Сесію скликав міський голова Львова Андрій Садовий через критичну ситуацію із вивезенням зі Львова твердих побутових відходів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За словами Андрія Садового, компанії, які вивозять сміття зі Львова, не справляються з об'ємами. "Якщо буде потепління, то можуть бути катастрофічні наслідки. Учора (18 січня) відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Я звертався до голови Львівської ОДА Олега Синютки та прем'єр-міністра і поінформував їх про ситуацію, попросив по мірі можливості зайняти державницьку позицію і допомогти Львову", - сказав Андрій Садовий. 

За словами мера Львова, полігони, куди раніше вивозили сміття зі Львова, відмовляються від співпраці, їхню  діяльність почали перевіряти правоохоронці. "Я звернувся до усіх послів. Львів розташований на кордоні, будь-які ризики, пов'язані з ТПВ, можуть спровокувати катастрофічну ситуацію в Східній Європі. Мери міст із закордону також висловлюють підтримку.

Сьогодні відбулося ще одне засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Прошу підтримати рішення комісії: для кожного району має бути перевантажувальна станція, щоб безпечно транспортувати відходи на значні відстані. Мають бути дефільтрувальні установки в кожному районі, щоб зменшувати об'єми ТВП у 5-6 разів, обмотували брикети поліетиленом, щоб було безпечне подальше транспортування, навіть залізницею", - сказав Андрій Садовий.

Він закликав депутатів виділити кошти, щоб придбати відповідне устаткування, а саме додаткові сортувальні лінії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ