Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Савченко пропонує переписати Конституцію, а ВР замінити на Народну Раду

Депутат Надія Савченко пропонує написати нову Конституцію і законодавчу базу України, створити замість Верховної Ради Народну раду, а президента зробити символічною фігурою. Таку концепцію "перезавантаження України" вона оголосила на прес-конференції у Києві.

"Що потрібно провладній опозиції? Розхитати настрої в суспільстві, провести перевибори – бажано парламентські і президентські одночасно, для чого заблокувати роботу діючої Верховної Ради… ввести третій Майдан, скориставшись проблемою тарифів", – сказала депутат "Батьківщини".

Савченко вважає, опозиція не приведе багато "нової крові" до влади, а "в'ялотекуча еволюція" українцям не на користь.

"Я йду шляхом революції. Я першою йду по мінному полю політики, роблячи скандальні, непопулярні, і на крок передчасні заяви, бо розумію, що в даних умовах ціною нерішучості є життя людей. Тому і не боюся бути невірно зрозумілою, розкритикованою і навіть знищеною, за що мене критикує і буде від мене відмовлятися провладна опозиція", – заявила вона.

На думку Савченко, українцям потрібно довести до пуття розпочате на Майдані, "перезавантажити країну".

"Пропоную: національна ідея – народне державотворення України", – сказала Савченко.

Її "концепція перезавантаження України" виглядає так:

"На найближчих виборах громадяни обирають 100 народних обранців, завдання яких написати Конституцію України в закритому режимі на розумно обмежений термін – по типу анклаву при обранні Папи Римського. Ці обранці обираються без права в подальшому будь-коли бути обраними до влади".

"Також вони виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни… які лягають у основу подальшого законотворення та не мають права бути зміненими… Після написання Конституції із блоковими законами вони виносяться на референдум", – заявила Савченко.

За її ідеєю, у Конституції має бути прописано:

1) Створення самоврядування адміністративних одиниць України за економічним принципам виживання і розвитку інфраструктури, але не принципом історичних, культурних чи релігійних вподобань. Тут українцям ділити нічого: історія у нас одна, культура спільна, а релігія у кожного своя

2) Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони місцеві з правом вільного носіння зброї – право вільного володіння зброєю для всіх громадян на місцях

3) Суди і прокуратура – місцеві, із правом затвердження громадою на народних слуханнях кандидатур при виборі суддів і прокурорів, народним контролем судом присяжних судових процесів. Один всеукраїнський суд із правом апеляції в адміністративних і кримінальних справах.

4) Надра землі і природні ресурси – народні, із органом народного контролю.

5) Силові структури: армія, зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії – державні.

6) Законотворчий орган – Народна рада, куди делегуються представники, обрані на місцевих виборах громадою кожної адміністративної одиниці України за виборчим законом, прописаним у Конституції, з правом громадян змінювати свого представника в Народній раді у будь-який час

7) Уряд України – це є наймані народом у представництві Народної ради спеціалісти, науковці відповідних галузей для виконання економічно-розрахункових робіт щодо розвитку галузі без підпорядкованих міністерств.

8) Президент України – символічна виборча посада із спрямуванням на зовнішні відносини, як "візитна карточка" України, лідер нації із уповноваженням головнокомандувача лише на випадок війни.

На думку Савченко, ця ідея має право на життя і може бути доповнена і розвинена народом.

Нагадаємо, сьогодні, 2 серпня, Надія Савченко заявила, що оголошує голодування, протестуючи проти "бездіяльності влади і світу" в питанні звільнення українських заручників. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ