Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сергій Фоменко та сила українського мистецтва

Напередодні концертного туру та виходу нового альбому лідер культового українського гурту «Мандри» поділився своїми думками про становище українського мистецтва в Україні та світі.

Після довгої перерви Фома повернувся на сцену у новому форматі. Не тільки як артист, але і провідник української культурної експансії.

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

«Мене хвилює, що в Україні на широкий загал не виходять дійсно глибокі твори. Це стосується не лише музики і не лише моєї. Поєднання сил небайдужих людей у просуванні справді вартісного українського продукту та шалені гроші, які вкладаються в попсу, яка не стосується тих глибинних речей, які хвилюють українців кожен день - цей момент є трохи незбалансованим. Нам треба вчитися цей баланс витримувати»

На противагу форматній “попсі” Сергій у своїй роботі перш за все робитиме ставку на мову та культуру.

«Саме це є головним для будь-якої цивілізованої та сильної держави і народу. Попса має існувати, але вона не повинна бути головною опцією - вона має бути однією з опцій».

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Також Сергій зауважив, що український шоубізнес суттєво покращився з точки зору індустрії, але внутрішня його суть лишилась незмінною.

«Поштовхом стали квоти на україномовну музику і всі ті артисти, які орієнтувались на Москву почали орієнтуватись і на Україну. Зараз молодь почала активну українізацію в своїй творчості, але шоубізнес має заробляти гроші, а направду всім форматам крім попси тут важко».

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Фома не залишив без уваги і  учасників цьогорічного відбору на євробачення.

«Очевидно, що ситуація не змінилася, тому що були вибрані досить стандартизовані артисти. Я навіть часто не відрізняю їх, бо вони всі як з інкубатора - те, що називається безликий формат. Зараз модно коли хлопчик з бородою, дівчинка в космічному вигляді і щоб сопілка грала - елемент українського. Так всі і починають клонуватись поки не зміниться мода».

Нагадаємо, 3 березня в межах ювілейного туру «Час Летить» відомий український гурт «Мандри» дасть одразу два концерти на сцені Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької у Львові.

На сцені Театру Заньковецької виступлять легендарні «Мандри»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ