Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергій Тарута: В Україні не працює система чесних зарплат і стимулювання інвестицій

Рівень реальних заробітних плат в Україні є найнижчим у Європі. Нинішня влада фактично тиражує бідність, тому більшість українців з наступними виборами Президента укотре пов’язує надії на гідне життя.
Сергій Тарута

Як зазначив голова обласного осередку партії «Основа» Тарас Цюра, на 2019 рік соціальні стандарти в Україні встановлено неприпустимо низькі. Мінімальна зарплата на рівні 4173 грн і фактичний прожитковий мінімум 4313 грн – це причина шаленого відтоку кадрів за кордон і, як наслідок, демографічної кризи та зубожіння народу.

«Бідними легше керувати і маніпулювати. Мусимо обрати Президентом людину діла, яка сама є успішним підприємцем та має візію створення щасливої країни небідних людей. На моє переконання, саме такою людиною є лідер партії «Основа» Сергій Тарута. Він знає і поважає ціну важкої та чесної праці – починав свою роботу в мартенівському цеху, пройшов шлях від слюсаря до керівника найбільшої корпорації. Тарута розуміє турботи і потреби людини праці – на своїх підприємствах створював кращі умови роботи, платив високу зарплату, розвивав соціальну сферу міст, де працювали його заводи», – розповідає Тарас Цюра.

Тарута має програму «Принципи поваги і справедливості», реалізація якої дасть людям можливість щасливо жити і працювати в Україні. Тому з Тарутою запрацює справедлива система оплати праці.

Т. Цюра підкреслює, що як Президент України Сергій Тарута гарантує підвищення середньої зарплати до 20-25 тис грн – відповідно до рівня зарплат у Східній Європі. А кожному пенсіонеру гарантує середню пенсію не нижчу за 10 тис. грн з обов’язковим підвищенням пенсій і соціальної допомоги відповідно до зростання цін у країні.

«Замість нинішніх мінімалок люди повинні отримувати по 20-30 тисяч гривень. Українці повинні гідно жити і заробляти. Це дозволить повернути в країну сотні тисяч наших громадян, які працюють за кордоном», – переконаний Сергій Тарута.

2019 року на кожного українця буде створено ВВП на суму $3,13 тис., прогнозує МВФ. Фонд зазначає також низьке економічне зростання, яке не дозволить Україні скоротити відставання від інших країн регіону. У державах Східної Європи цей показник цьогоріч сягне $11,45 тис. Навіть серед колишніх республік розваленого СРСР Україна за рівнем ВВП на одного жителя опустилася на 11 місце. Економіка нашої країни безнадійно відстала від молодих прибалтійських держав.

Ще однією причиною важкого економічного становища в Україні є те, що сюди не йдуть інвестори. Зовнішні бояться нашої корупції та беззаконня, а внутрішні не вірять корумпованій владі. Ба більше, вітчизняні підприємці виводять капітали в офшори, економіка не отримує живих коштів для розвитку. А фінансові вливання в господарку – як кров для організму. Інвестиції однозначно сприяють збільшенню податкових надходжень та реальної заробітної платні.

На глибоке переконання голови обласного осередку партії «Основа» Тараса Цюри, саме Президент Тарута стане гарантом приходу в Україну серйозних іноземних інвестицій. Його репутації промисловця довіряє світове фінансове співтовариство – міжнародні банки давали йому кредити виключно завдяки його особистій репутації на дуже вигідних умовах. Тарута вже веде переговори з міжнародними партнерами нашої країни про залучення до України 120-150 мільярдів доларів інвестицій.

Як майбутній Президент України Сергій Тарута зобов’язується реалізувати розроблений його командою план дій з оздоровлення банківського сектору й відновлення його роботи в інтересах економіки держави, зі стабілізації національної валюти. Це поверне інвесторам упевненість і стимулює їх вкладати ресурси в економіку України.

Усього нашій країні, за оцінками партії «Основа», необхідно $600-700 млрд інвестицій за 10-12 років. Стартовий обсяг інвестицій – близько $300 мільярдів доларів зовнішніх і внутрішніх інвестицій. З них близько $120 млрд – інвестиції міжнародних партнерів, з якими вже тривають переговори. Ще до $100 млрд – це український капітал, який можна повернути в Україну з офшорів. І вже розроблено програму «Україна без офшорів».

Народний депутат Сергій Тарута зареєстрував законопроект №9405 про особливості декларування активів і доходів у рамках Програми розкриття інформації. Ще один внутрішній резерв – це інвестиції населення, адже в період «банкопаду» люди за два роки забрали з українських банків близько $20 млрд. Нині на руках у населення є майже $50 млрд.

«Єдина модель, яка може врятувати країну, – інвестиційна. А інвестори йдуть у країну, в якій є довіра, а якщо її немає – вони не підуть, як у нашій ситуації. Важливий також факт привабливості бізнесу, щоби була можливість заробляти тут, в Україні. Це означає, що податкова система повинна бути комфортною, давати впевненість, що ти тут заробиш більше, ніж в іншій країні. Цей увесь комплекс і забезпечує мікроклімат приходу інвестицій. Без них у нас майбутнього немає. Мені свого часу структури Світового банку давали кредитів більше і під нижчий відсоток, аніж всій країні, всій Україні. Уявляєте? А все чому? Довіра, стратегія, команда, ефективність і прозорість використання грошей, які ми отримували як кредит», – зазначає Сергій Тарута.

Необхідно замінити кредити МВФ на інвестиції – і країна почне працювати, переконані в партії «Основа». «Усе, що ми заробляємо, віддаємо МВФ як відсотки за кредитами, які набрала нинішня влада. Влада фактично віддала країну під зовнішнє управління. Ми відмовимося від кредитів і залучимо в економіку українських та іноземних інвесторів, які створять нові робочі місця, а прибуток залишатиметься в Україні».

Брати нові дорогі кредити, щоб віддавати старі борги – це не стратегія. Уряд повинен повернути кредиторам 2019 року загалом 417,5 млрд грн, з яких 145 млрд грн – відсотки за позики. Половина майбутніх виплат – борги в іноземній валюті, здебільшого в доларах», – зазначають в «Основі».

Чималу частину роботи з повернення боргів уже доведеться виконувати новому уряду. У графіку погашення та обслуговування боргів є два піки – в травні й вересні, коли уряд повинен буде заплатити 74,2 млрд грн і 57,1 млрд грн відповідно, переважно у валюті.

«Без зміни політики з кредитної на інвестиційну Україна приречена на зовнішнє управління: кредитори диктуватимуть порядок денний реформ і підтримуватимуть боргову залежність країни для отримання спекулятивного прибутку», – наголошує Сергій Тарута.

Тому на цих виборах люди повинні обирати не популістів, а людей, що своєю працею творять реальну економіку держави. Владі потрібно перестати красти у власного народу і, засукавши рукави, працювати заради багатої і процвітаючої країни. Іншого шляху немає.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ