Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Шахти Львівщини за тиждень можуть зупинитися, – Панькевич

Народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич закликає уряд не допустити зупинки та ліквідації шахт на Львівщині. Про це йдеться в його депутатському зверненні на адресу прем’єр-міністра Миколи Азарова, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначає народний депутат, заплановані урядом реформи у вугільній галузі насправді призводять до закриття шахт та масового звільнення шахтарів, що дає підстави думати про наміри свідомого знищення підприємств вугільної галузі на Львівщині.

"Під загрозою закриття опинилися шахти, які ще можуть працювати і давати продукцію, - зазначає Олег Панькевич, - також є можливість видобутку на нових шахтах, звичайно, за умови придбання необхідного обладнання. Окрім того, на державному підприємстві ДП "Львіввугілля" – критична ситуація зі збутом продукції, через що вже за тиждень можуть зупинити роботу всі шахти "Львіввугілля". Без роботи можуть залишитися тисячі гірників. Ця ситуація створює соціальну напругу у вуглевидобувних районах Львівщини".

Народний депутат вимагає не допустити закриття шахт Державного підприємства «Львіввугілля», повернути у державну власність збагачувальну фабрику. Він закликає прем’єр-міністра розглянути ситуацію, яка виникла у вуглевидобувній галузі на Львівщині, на найближчому засідання Кабінету Міністрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ