Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що відомо про парк на місці Грибовицького сміттєзвалища?

Нагадаємо, ЛКП “Зелене місто” у вересні минулого року отримало дозвіл на початок будівельних робіт із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Ці роботи триватимуть майже два роки.
Фото Львівська ОДА

Рекультивація полігону відбуватиметься у два етапи – технічна та біологічна. Голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради  Володимир Лучишин у коментарі Гал-інфо розповів деталі процесу рекультивації. 

“Замість звалища там мають створити парк.  Купи сміття вирівнюють, роблять купол з терасами. Сенс у тому, що все це пізніше буде накрите спеціальною водонепроникною мембраною, листи якої будуть між собою спаяні.  Для того, щоб вода нормально стікала і не протікала до сміття, роблять купол.  Під мембраною роблять певні шари дренажу, над нею теж має бути пісок, щебень. Пізніше це все засипатимуть ґрунтом, висіватиметься трава, кущики, зроблять доріжки. У процесі це все дегазується, щоб воно просіло, виводяться звідти всі фільтрати, бо це найбільша проблема. Фільтрат - це жижа, яка утворюється коли опади потрапляють на сміття. Він збирається в спеціальні озера, і його дуже важко очистити. Тож головна задача  - ізолювати сміття від зовнішнього середовища. Технологія насправді дуже складна”, - пояснив Володимир Лучишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ