Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоби вступити на магістратуру юридичного факультету ЛНУ, треба скласти ЗНО

Для того, щоби цього року вступити на магістратуру на спеціальність «правознавство» до Львівського національного університету імені Івана Франка, потрібно пройти процедуру ЗНО. Про це сьогодні, 9 червня, під час інтерв'ю-прес-конференції повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Про це Гал-інфо повідомили у Львівському прес-клубі.

За її словами, це буде експеримент згідно з наказом Міністерства освіти та науки України. Участь у ньому візьмуть, крім львівського вузу, ще дев’ять вузів в Україні.  

"Учасники повинні зареєструватися до 18 липня. Сам іспит пройде 23 липня у спеціально визначних пунктах",- розповіла  Лариса Середяк. 

Роботи учасників ЗНО з відкритою частиною перевіряє тільки одна особа

Вона наголошує, що програму іспиту для майбутніх магістрів з правознавства розробляла робоча група з кількох вищих навчальних закладів.  Вона містить питання зі спеціальності та з англійської мови. 

"У Львівській області на це тестування очікується до семиста осіб. За результатами роботи, ці студенти, випускники бакалаврату, матимуть право вступати в один із дев’яти вузів, які беруть участь у експерименті.  Це Чернівецький національний університет, Одеська юридична академія, Одеський національний морський університет, Полтавський юридичний інститут, Національний юридичий університеті імені Ярослава Мудрого та ще чотири київських вузи" - пояснила директор ЛРЦОЯО.

Лариса Середяк також зізналася, що вже ознайомилася з програмою з англійської мови, яку складатимуть юристи-бакалаври. 

"Якщо чесно, то вона мене здивувала. Програма ЗНО для вступу до магістратури з англійської мови така сама, як програма для випускників середніх шкіл", додала вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ